I min ryktväska!

Publicerat: 2011-08-30 | 21:00:00 i Min Utrustning
städade ut min ryktväska och tog kort på vad som finns i den som ni nu ska få se..

Alla borstar

Lite salvor och spray och sådan annat bra

färdig packad =)

Dagens ridpass 30/8

Publicerat: 2011-08-30 | 18:55:45 i Dagens Ridpass
Blev dressyr på ridbanan idag hade tur att det inte regnade då jag inte hade lust att rida i ridhuset. jobbade på det Lena sa på träningen och det funkar kanon får ihop honom så mkt mer tack vare det. Red även början av passet med Perfect sit bågen så jag skulle få den känslan och den satt kvar även när jag tog bort den. så nu ska jag börja ha den i början av ridpassen. Högergaloppen idag va grymt fin och riktigt kort och samlad, jag kände hela tiden när han trampa under ordentligt och den va fyrtaktig också synd att vi inte filma idag, men kort bled det några st men ni får inte alla nu =)

Globen Horse show

Publicerat: 2011-08-30 | 11:06:51 i Ridsport i övrigt
Horse sow i globen kommer vara mellan 25-27 november, jag ska därimot inte gå på showerna men ska gå in i anexet en stund tänkte jag, och det gör jag antingen fedag eller lördag då jag åker till teneriffa på söndag morgon.
så tills dess ska jag hålla lite koll på vilka utställare som kommer vara där sen kommer jag att skriva en lista på saker jag ska kolla efter och lite sånt..

Nytvättad häst

Publicerat: 2011-08-29 | 21:19:40 i En dag i stallet
Åkte ut till stallet idag ganska tidigt och skulle bara tvätta hästen,  så jag tvättade av honom sen gick jag ett varv runt travbanan med honom. pigg och glad va han iallafall så imorgon blir det ett redigt dressyr pass på ridbanan.
nytvättad och hungrig häst =)

Nytt rekord

Publicerat: 2011-08-29 | 10:54:23 i Träning
Igår hoppade jag med madde och ludde och vi byggde fram fyra hinder. vi ställde två hinder på diagonalen och två på långsidorna. ena hindret på långsidan byggde vi med sockerbitar och a en bom över vi tänkte ha lite som en mur (terapi för hästarna) sen va det en Oxer på andra långsidan (terapi för oss ryttare). vi började med att hoppa fram lite på alla hinder och det funka jättebra dock så va exet väldigt pigg och jättestark så det va ingen snygg ridning men han hoppade fint. sen till slutet så lugnade han ner sig då jag började trava fram mot hindren och sen fatta galopp. vi höjde ena räcket på diagonalen till 110 och hoppade det både jag och madde och det gick super sen kom jag på ett plank på 1 m och det rev exet haha. sen bad jag mamma höja 110 räcket ett hål till så det blev 120 och sen red jag på det, Han ångra mig flera gånger på vägen att inte vilja hoppa det men när jag sen svängde upp mot hindret så kände jag att jag inte kunde tveka så då tryckte jag på och han hoppade =) villken härlig känsla det va.
så jag känner såhär att om vi skulle ha ordning på galopp och allting så skulle han hur enkelt som helst kunna tävla 110-120 men vi har en bra bit kvar tills dess men vi ger oss aldrig =)
men nu så är vårat nya höjdrekord 120 och inte 110 =)
säg gärna vad ni tycker då ja vet att mkt måste förbättras =)

lite hoppning

Publicerat: 2011-08-25 | 22:54:00 i Dagens Ridpass
blev ett hinder på volt spåret idag för att lära honom att hamna i rätt galopp beroende på vilket håll man ska svänga åt, landa i rätt varje gång jag hade honom åt tillexempel vänster så att jag förberedde svängen innan vi hoppa av.
sen fick min kompis rida och prova hoppa lite gick bra även fast han testa lite..

fördriver tiden

Publicerat: 2011-08-25 | 13:43:52 i Allmänt
sitter och kollar unghästar till salu på Hästnet just för att tiden ska gå tills jag ska åka till stallet.
finns mkt fint och inte allt för dyrt.

Bommar eller hinder

Publicerat: 2011-08-25 | 10:59:33 i En dag i stallet
sitter och funderar på om jag ska ta fram ett hinnder eller bommar idag, ska visserligen hoppa på söndag med madde men ändå han hoppade inget förra veckan så det gör ju inget om han hoppar idag och på söndag. Sen är det inte bara jag som ska rida honom idag utan min kompis ska få rida också hon har inte ridit på ett år nu och då va det vi som va ute och red.

Mycket hår

Publicerat: 2011-08-24 | 22:18:49 i En dag i stallet
Då va ludde nyklippt då, tog bara en halvtimme så det gick fort . Han var jättesnäll va lite skeptisk första gången jag satte på den bara men det gick över direkt, detta va första gången han blev klippt medans madde haft honom så hon visste inte hur han skulle reagera =)
Magic brushen för hovarna funkar iallafall bra testade den då det va enda stället jag kunde testa på. Kom då på att jag måste fixa min ryktväska den är överfull.
vill ni veta vad jag har i min väska?

Dagens vill ha

Publicerat: 2011-08-24 | 11:17:56 i Dagens/kvällens
är denna jacka från kingsland
riktigt snygg tycker jag.
va tycker ni Hiss eller Diss?

Godmorgon världen

Publicerat: 2011-08-24 | 11:04:25 i En dag i stallet
hallå på er där ute.
vaknade precis upp och ska käka frukost sen blir det byta däck på bilen för att sen åka och plocka upp madde, sen blir det vidare till stallet och klippa hennes söta ponny ludde då han är jätte lång hårig redan
och ska även pussa lite på min egen häst =)
Bild från förra året när jag precis rakat exet =)

nu finns dom i ryktväskan

Publicerat: 2011-08-23 | 21:56:08 i Inköp
köpte mina magic brush idag så på torsdag ska dom testas sen får ni utvärdering på dom  =)
imorgon blir det att klippa ludde så jag lär va helt slut..

sittben ?

Publicerat: 2011-08-23 | 15:59:44 i Fråga till läsare?
Hej på er jag måste verkligen lära mig att känna vilket sittben jag sitter på. några tips?

mycket pengar för....

Publicerat: 2011-08-23 | 15:23:00 i Utrustning
Har inte riktigt fattat varför man tar typ 700 kr för ett par ridhandskar, visst dom håller säkert bra men tänk om man tappar bort dom eller nått och vill ha nya det är liksom inget man bara går och köper. Visst det är kingslands märke och det men fortfarande det är ridhandskar. dom borde inte få kosta mer än 200 oavsett märke.
va tycker ni?

Esperado

Publicerat: 2011-08-23 | 12:21:11 i Utrustning
Detta schabrak och huva är inget märkvärdigt men tittade på det igår på lyckås och materialet kändes jättebra. så ska nog köpa mig ett set med ett sånt schabrak och luva, dom kostar inte mkt heller.


RSS 2.0