Lugn häst är Pigg häst nu

Publicerat: 2012-01-31 | 19:29:32 i En dag i stallet
orkade inte uppdatera igår va trött och hade en del att göra, men tänkte skriva varför jag höll på att få en flygtur igår. Jo de va såhär att jag bestämde mig för att sitta på honom barbacka när jag skulle skritta honom och mamma skulle gå med. Men jag hann inte mer än upp på ryggen tills det small till, Exet blev rädd för tre saker samtidigt och fick då panik om vart han skulle ta vägen för från ett håll kom en ardenner med släde, från andra hållet en häst med vagn och sen från tredje hållet så kom en bil och transport, Detta är inget han reagerat på förut men nu när han är så pigg så blir han rädd för allt. Och när han nu då började hoppa och studsa och stegra så va vi även påväg att gå in i en bil som stod parkerad men exet vände istället och ställde huvudet mot stallväggen innan han tänkte dra ut mot travbanan men han kom dock inte så långt för där stod hästen med vagnen så där fick jag stopp på honom iallafall. sen när han med släden försvunnit så kunde jag gå upp mot ridhuset.Red förbi ridhuset och upp på grusvägen och skrittade bort mot shettisarna och sen vände jag, ville inte skritta för långt då han redan hoppat och det så mycket innan vi red iväg. Men det är kul att min häst kan reagera nån gång iallafall för han har aldrig gjort nått sånt här förut ..


Och idag blev det bara en promenad ner till andra stallen och tillbaka.
Bild från igår

idag höll man på att få sig en flyg tur me...

Publicerat: 2012-01-30 | 15:45:51 i En dag i stallet

idag höll man på att få sig en flyg tur med exet snacka om pigg


utsläpp + promenad = Check

Publicerat: 2012-01-28 | 13:32:48 i En dag i stallet
Då har man varit i stallet och haft morgonfodringen, gick bra som vanligt och mötte ingen häst i gången idag iallafall. sen när allt va fixat och sånt så gick jag en promenad med exet, gick bort mot allen och sen andra vägen tillbaka. han va ruskigt pigg och stark.

Exets ben före och efter skoning

Publicerat: 2012-01-27 | 20:09:38 i En dag i stallet
Nu kommer bilder på före och efter skoningen så får ni se om ni ser nån skillnad.
Före

Efter

Första promenaden

Publicerat: 2012-01-27 | 14:48:50 i En dag i stallet
idag fick jag börja sätta igång honom så började med en lugn promenad runt travbanan bara ett varv. Men pigg det va han och han skulle självklart gå där det va mest uppgått och puttade ut mig till den djupa snön så vi puttade varandra fram och tillbaka ..

Lite vill ha från hööks

Publicerat: 2012-01-26 | 18:58:40 i Utrustning
Detta från hööks Vårkollektion skulle jag gärna köpa =)
Tränset skulle va så snyggt på exet =)

Nyskodd häst

Publicerat: 2012-01-26 | 18:46:05 i En dag i stallet
Då va hästen nyskodd och har fått bättre fötter med både snösulor och fyra brodd i varje sko. han somna som vanligt när hon började sko han tycker det är så himla skönt =).

Tog en bild på hur hans ben såg ut innan skoningen och skulle tagit en bild efter för att se fall det blev nån skillnad men det glömde jag så ska göra de imorgon. Sen lägger jag upp dom här så ni få se.

Bloggar jag läser

Publicerat: 2012-01-25 | 18:09:41 i Allmänt
Nu får ni el lista med bloggar jag läser varje dag sen är det även fler jag kollar in ofta men kanske inte varje dag
http://livetmedamtess.blogg.se/ - Nyligen börja läsa, välskriven blogg och fin häst
http://stockholmsjenna.se/ - Travare och hon står på samma gård som mig
http://ettbenivarjehorn.blogg.se/ - Min medryttare
http://satsanderyttaren.blogg.se/ - bra blogg och hon står på samma gård
http://minfux.blogg.se/ - Bra blogg och har travare hon också
Dom jag läser oftast

nya skor då

Publicerat: 2012-01-25 | 17:03:30 i Allmänt
Jajjamen imorgon får exet nya skor har varit och köpt snösulor och nya broddar, så han kommer ha nyfixade fötter inför igångsättningen. sen har jag även planerat att han ska gå barfota i sommar men verkas ofta så hans fötter blir bra , så fort halkan är borta så ryker skorna. sen får han gå barfota tills hans strålar är nere ordentligt.

Exets förra ägare.

Publicerat: 2012-01-21 | 02:17:28 i Allmänt
Mia om exet igår:
Finaste Exce! Kikar in här en del. Tråkigt med vila men snart är ni igång igen. Så skönt att han har världens bästa ägare också. Pussa på honom från mig! Kram Mia (den förra som hade världens bästa häst!)


Så kul att hon kollar in ibland och ser hur det går för oss =) och så kul att höra att hon tycker jag är en bra ägare till honom.  Om du ser detta mia så får du komma ut och hälsa på sen nån gång =)

Ludde

Publicerat: 2012-01-20 | 09:49:01 i Dagens Ridpass
Red som sagt ludde maddes C-ponny, har ridit honom en gång tidigare då red jag fram honom lite åt madde innan vi skulle hoppa lite. Men idag red jag lite mer eller ah så mycket jag orkade har tappat all kondition på dessa veckor. Men ludde va fin iallafall men han är verkligen en häst man inte får sluta driva framåt på för då tvärnitar han. haha han gjorde det i galoppen när jag skulle sakta av till trav men han tvärstanna så jag höll på att flyga men han är så himlans snäll. men han känns jätteliten. Gjorde inget avancerat utan försökte jobba honom lite i den mån jag själv orkade men ju mer jag rider honom desto mer kommer jag hitta knapparna på honom, är ju som sagt van vid hur exet är att rida.

exet igår

Publicerat: 2012-01-20 | 09:42:16 i En dag i stallet
Igår kom jag ut till stallet och mockade till exet, sen så tog jag av honom alla täckena och började borsta honom. stod rätt länge och borstade honom och det tyckte han om. Sen myste i lite och han pussade på mig massor. använde sn klickern lite så han fick lära sig vd den betyder och det lärde han sig fort. sen ble det även lite targeting på de.

Anrell testar ridning...

Publicerat: 2012-01-19 | 17:05:26 i Ridsport Nytt
haha han som hånade RGB fick sig en utmaning att testa ridning och han gjorde det och fick sen svälja sitt hån.


läs artikeln och se film när han rider här:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article14234349.ab


Mirre Mikkola är en gammal stallkompis till mig och familjen så va rätt kul att se henne och hon som leder hästen han rider gick i min skola förut haha..

No Horse Today

Publicerat: 2012-01-18 | 18:02:29 i Ridsport i övrigt
har inte haft exet på två dagar nu utan det har marie haft så hon har varit där och pysslat om honom och mockat. men imorgon är det jag som ska ha honom men blir nog att åka ut sent då jag åker med killen på hans jobb på dagarna så han får sällskap. Och det är snart bara en vecka kvar innan vi får sätte igång honom så jag ska börja planera hans igångsättning tänkte jag, och det tänkte jag göra imorgon i bilen.


Sen tycker jag det är lika illa jag om allt det här att röstningen på RGB va fusk och sådant det är helt sjukt hur sverige beter sig dom borde skämmas, dom borde va glada att vi har en sån stjärna här i sverige som visr att svenskar är också bra på sporter, tror dom är avundsjuka för att dom inte kommer nån vart med fotbollen,hockeyn och så vidare medans RGB gör det helt själv pga sin känsla för ridning och hästar.

Rida liten Ludde

Publicerat: 2012-01-17 | 19:45:15 i En dag i stallet
på fredag ska jag få rida =) ska rida ludde då för madde behövde ändå hjälp då s då får jag rida lite, ska bli super kul då ludde är en fantastisk liten ponny =) Tack underbara madde
Ludde och madde på mälarhöjden förra året =)

RSS 2.0