Vilo helg

Publicerat: 2011-09-30 | 18:24:56 i En dag i stallet
Det är precis vad min häst ska få då han e snorig och så, så får se om det blir bättre. Ska därimot klippa honom imorgon men då har han täcke på sig jämt så då fryser han inte iallafall. Det är antingen att han är förkyld eller så är är det för pälsen. =)

5. Favoritbilder jag tagit!

Publicerat: 2011-09-30 | 11:18:50 i Lär känna oss!

bommarna igår

Publicerat: 2011-09-30 | 10:58:37 i Dagens Ridpass
Förlåt skulle uppdaterat igår men kom hem så sent, men red iallafall lite bommar igår, först tre upphöjda travbommar sen två galoppbommar så jag kunde göra lite hur som helst, han va fin men lite flåsig vet inte fall det hade med värmen att göra för igår va det sjukt varmt, sist det va varmt när jag red så blev han också jätteflåsig trodde han va förkyld först då han är lite snorig men han kan även bli så om det är omväxlande väder. Jag får se hur han e idag när jag rider om han flåsar eller inte ska rida ut till stav så och imorgon ska han rakas.

Dagen ridpass

Publicerat: 2011-09-28 | 19:43:41 i Dagens Ridpass
Red ut längs slingan mest lite lugnt då han varit lite flåsig dom senaste dagarna, det gick bra allafall mycket trav och även en galopp, dock måste vi träna mer på avsaktningarna mellan galopp och trav då han bara springer iväg i trav när man saktar ner och drar ner mig. fick ha ett av sina nya schabrak på sig också, Jättefin blev han =)

tömkörningen igår

Publicerat: 2011-09-28 | 19:40:56 i Dagens Ridpass
igår tömkörde jag som sagt och det gick hyffsat bra jag är lite ringrostig men det kommer och exet är väldigt sladdrig eller han är svår att hålla på rakt spår så jag gick mycket bakom honom så jag kunde ge honom stöd.
tre bilder från igår =)

Veckoschema

Publicerat: 2011-09-26 | 19:25:11 i Veckoplanering

Lite nya saker

Publicerat: 2011-09-26 | 18:55:32 i Inköp
Från stockholms ridsport:
Den marinblåa och vinrdöa i dressyrmodell =)
Hööks:
Horze:
lite mörkare i verkligheten , tror dom kommer passa kanon bra till mitt dressyrschabrak jag fick med när jag köpte dressysadeln
MyOne:
Jodopax
gasbinda
Liiment

Systemkamera inköpt =)

Publicerat: 2011-09-26 | 17:47:41 i Allmänt
Köpte en system kamera i torsdags och har testat den lite nu under helgen. i fredags tog jag massa bilder på exet som ni ska få se ska bara redigera dom lite men en bild är redan fixad så den ska i få se =)
vad tycker ni?
fotar med en Canon Eos 1100 D

4. Det här är jag bra på!

Publicerat: 2011-09-22 | 14:54:00 i Lär känna oss!
Hmm vad jag är bra på? ja det är väl att jag alltid ställer upp till alla. eller att jag aldrig skyller på hästen när det går fel på tävling för jag vet att går det snett så är det jag som gjort nått misstag.

Filmerna från dagens ridpass

Publicerat: 2011-09-21 | 23:19:12 i Träning

Snart kanske mer häst i bloggen

Publicerat: 2011-09-21 | 22:23:45 i Allmänt
Har en grej på gång och då kommer det bli mycket uppdatering som har med hästar att göra men mer om det får ni efter fredag =)

Ang travare

Publicerat: 2011-09-21 | 21:56:18 i Ridsport i övrigt
Läste ett inlägg på Josefins blogg om travare som jag tyckte va riktigt bra, och det handlade om att travare kan men kanske inte mer än klubb nivå alla gånger allt beroende på hästen och hur den är i kroppe och så vidare. Och om att folk med ridtravare hela tiden ska bevisa att deras travare faktiskt kan, Alla travare har olika förutsättningar till att bli riktigt bra ridhästar, så jag tänkte skriva vad jag tror om min egen häst ,alltså om hurr långt jag tror vi kan komma  när det gäller kroppsformen och sådant.


jag tror att jag och exet iallafall ska kunna tävla lokalt i både hoppning och dressyr men jag tror inte det blir så mycket mer än så då han för det första är 14 år redan och sen är hans vinklar inte helt korekta men vi kan nog utvecklas så pass mycket att vi ska kunna ut och tävla 90-1m lokalt i hoppning och LC-lB i dressyr men jag ka ha fel också men det är vad jag tror iallafall.

idag va hästen riktigt dyr!

Publicerat: 2011-09-21 | 20:46:20 i Dagens Ridpass
Herregud vilket underbart ridpass jag hade idag med världens bästa. Red dressyr i ridhuset då jag vill fortsätta med det som vi gjorde på träningen i lördags och idag va han med på noterna, eller han hade fortfarande svårt med fattingarna från dom små volterna, men sen så vill han inte riktigt galoppera i ridhuset men ju mer styrka och det så kommer bli super, som man säger övning ger färdighet.

Det blev mycket travarbete och han jobbade på riktigt bra. Fick en riktigt fin och lugn skritt på det sättet Lena vill ha honom på eller så som hon tycker att jag ska rida honom så det kändes kanon, kunde äve sitta ner lite idag i dressyrsadeln så magmusklerna är påväg tillbaka. Avslutade seda ridpasset med att jobba honom lång och låg och han blev kanon, Känner att jag verkligen kommit på hur jag ska jobba honom nu så nu ska vi kämpa vidare.

Imorgon blir det en annan övning men dressyrtränare rekomenderat men mer om det imorgon .

filmer kommer också några små snuttar av dagens ridpass. men lägger in dom i ett eget inlägg.

3. Det här behöver jag träna mer på!

Publicerat: 2011-09-21 | 13:29:00 i Lär känna oss!
jag behöver tänka mycket på min sist och hur jag använder skänklarna  och sen behöver jag träna mer på mina anridningar mot hinder.

härlig dag i stallet

Publicerat: 2011-09-20 | 20:19:29 i En dag i stallet
Åkte till stallet idag och tvättade min häst med det där medlet, Man ska ju skölja av hästen först sen ska man blanda det där medlet och sen gnugga in det sen får dom stå och torka. hade inte hästen idag så skulle inte rida men kollade lite när min medryttare red, Hon red först ut runt slingan sen tänkte hon trava lite på ridbanan då han va väldigt pigg vilket jag kände igår så ökningen av fodret gav effekt nu ska man bara få in i sitt eget huvud att man inte ska driva så mkt längre utan mer fånga upp honom. men det såg fint ut iallafall =)

imorgon därimot så ska jag rida plus att jag har kvällen, funderar på fall jag ska rida i ridhuset då det inte verkar som att han behöver va ute i skogen ändå, Rider jag i ridhuset så ska jag träna vidare på det från dressyrträningen från i lördags och mamma ska med ut så då ka hon få filma så ni får se.

RSS 2.0